BUN pentru România

Candidați Europarlamentare 2019

Blocul Unității Naționale propune o listă scurtă de 12 membrii BUN, care reprezintă o alternativă sănătoasă și profesionistă la listele noi cu oameni vechi ale partidelor tradiționale, pentru a reprezenta România cu demnitate în Parlamentul European.

Vulpoiu Alexandru-Gabriel

S-a născut în 1985, la București și a copilărit la Lerești, o comună din județul Argeș, zona Câmpulung Muscel.
- “În acest loc mă întorc cu drag, deoarece aici am învățat ce înseamnă să apreciezi cu adevarat tot ceea ce ne înconjoară.“ A terminat cursurile Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice – ASE obținând diploma de economist si cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americană obținând diploma de jurist.
Până la vârsta de 22 de ani a practicat rugby-ul în cadrul Clubului Sportiv Rapid-Metrorex București, timp în care, a obținut mai multe titluri de campion și vicecampion național.
- “În 2014, am decis să mă implic în viața politică din România iar în 2015 am cofondat Blocul Unității Naționale - BUN, deoarece democraţia trebuie să prevaleze în toate domeniile vieţii pentru a permite cetăţenilor să decidă. Democraţia nu poate fi decât pluralistă, transparentă şi cu adevărat reprezentativă. Democraţia adevărată nu înseamnă doar dreptul cetăţenilor de a vota o dată la patru ani, ci obligaţia aleşilor de a reprezenta pe tot parcursul mandatului dorinţele cetăţenilor.“
În ultima perioadă am tot auzit sintagma “noi vrem sa votam dar nu avem cu cine“, ei bine acum aveți cu cine vota.
În condițiile în care actuala puterea nu are nici cel mai mic interes să dezvolte acestă țară iar opoziția practic nu există, suntem forțați să oferim românilor o alternativă viabilă și modernă pentru redresarea acestei țări.
Blocul Unității Naționale luptă pentru un viitor mai BUN pentru fiecare Român, oriunde s-ar afla!

 Facebook
Stanciu Costel

Stanciu Costel

Costel Stanciu este conferențiar universitar (doctor în economie) la Universitatea Nicolae Titulescu din București. Este profesor asociat la două universităţi de prestigiu din România, respectiv Academia de Studii Economice din București și Universitatea din București. Predă disciplinele managementul calității, management general, managementul serviciilor publice comportamentul consumatorului și marketing în ONG-uri. De asemenea, este președintele Asociației Pro Consumatori, organizație de utilitate publică, înființată în anul 1990. Are o experiență de peste 21 ani în domeniul protecției consumatorilor, iar prin activitatea desfăşurată în cadrul acestei asociaţii a contribuit activ la îmbunătățirea situației consumatorilor români din punct de vedere al respectării drepturilor conferite de legislația în vigoare, dar și al îmbunătățirii legislației privind protecția consumatorilor.
“Am intrat în politică şi m-am alăturat Blocului Unităţii Naţionale pentru că m-am săturat de patrioții vopsiți, m-am săturat să-i văd cum se rotesc la guvernare, fără să facă nimic, m-am săturat să-i văd cum se amestecă între ei, m-am săturat să-i văd cum își creează partide!
Dacă şi voi v-aţi săturat, veniţi alături de Blocul Unității Naționale!”
Actuala clasă politică, în cei 29 de ani, nu a făcut altceva decât să aducă România în prag de Ev mediu! Să ne reamintim împreună răul provocat țării de partidele parlamentare:
1256 de întreprinderi românești au fost rase de pe fața pământului; datoria externă a României a depășit 95 miliarde euro; străinii dețin în proprietate 40% din suprafața totală de teren agricol a țării; 5 milioane de români au luat calea pribegiei pentru a-și câștiga o bucată de pâine; peste un milion de români trăiesc în sărăcie extremă cu doar 8 lei pe zi, adică 240 de lei pe lună; jumătate dintre copiii din satele României abandonează școala; unul din 10 copii din satele României nu are ce să mănânce seara; 3 din 8 români consumă apa nepotabilă; peste 800.000 de români au fost diagnosticați cu cancer; în fiecare an populația României scade cu peste 60.000 de persoane, datorită diferenței dintre natalitate și mortalitate.
Depinde de noi ca partidele parlamentare, care au luat din banul public cu titlu de subvenție peste 40 de milioane de euro pentru campania electorală, să ajungă peste 2 ani în opoziție, iar peste 10 ani la groapa de gunoi a istoriei!
Mulți români nu doresc să facă politică, dar vor o Românie fără hoți și cu funcționari care să-și facă treaba! Nu are cum să se întâmple acest lucru cu actuala clasă politică! Nu mai susțineți partidele care au distrus țara! Români, treziți-vă acum, mâine va fi prea târziu!”

 Facebook
Ionesi Saveta

Ionesi Saveta

Are 49 de ani, este căsătorită, licențiată în științe juridice, masterand in servicii, produse şi instrumente financiare in contextul integrării europene. Lucrează de peste 29 ani în sistemul bancar românesc.
“Prin experiența bancară profesională pe care o am pot să gestionez și să promovez proiecte viabile de absorție de fonduri europene în agricultură, economie, cultură și probleme sociale de care România are atâta nevoie și este încă deficitară la absorția acestor fonduri europene.
Uniunea Europeană ne oferă banii necesari dezvoltării economice și sociale ale țării dar incompetența profesională a unor europarlamentari aleși fac uneori ca aceste fonduri să nu fie obținute de România și folosite de alte țări din cadrul Uniunii.
Imi place să fac politică și tot timpul am încercat și cred că am reușit să promovez idei constructive în spiritul cetățenilor și al alegătorilor din zilele acestea premergătoare alegerilor europarlamentare.
În calitate de europarlamentar voi promova interesele cetățenilor români prin alinierea la standardele europene a salariilor, pensiilor, nivelului de trai și a dezvoltării economice și agrare a României în contextul dezvoltării că şi celelate țări ale Uniunii.
Mă gândesc și la posibilitatea dezvoltării economice cu ajutorul Uniunii Europene de a se reduce valul migrației europene a forței de muncă românești și de reântoarcere a celor plecați pentru a reclădi România cu românii alături de țară și famiile lor.
Îmi place să călătoresc și să cunosc țara și oamenii săi, iar prin călătoriile efectuate în străinătate tot timpul am promovat frumusețea țării și noblețera popoului român.
Prin cele arătate mai sus cred că în calitate de cetățean și om politic al acestei țări am expertiza politică și profesională de a promova interesele României în Parlamentul European, iar alegerea mea ca europarlamentar o să fie o nouă provocare politică pe care sunt sigur că o să o duc cu demnitate și onoare la îndeplinire.“

 Facebook

Aciubotăriței Manuela

Ma numesc Manuela Aciubotaritei sunt Presedinta Organizatiei de Femei a Blocului Unitatii Nationale Neamt, m-am nascut in Piatra Neamt unde am crescut si am prins radacini care m-au tinut ACASA.
Am terminat Liceul “Industrial Nr. 1 “ sau “Energetic” iar datorita repartitiei primite, am ajuns sa lucrez in cadrul TAGCH Siriu, la unul dintre cele mai frumoase baraje hidrotehnice construite in Romania . Aici m-am indragostit , si ca urmare , a aparut fetita noastra , care astazi este si ea mamica.
Dar, timpul a adus cu el schimbarea si a trebuit sa tin pasul .Asa ca , intoarsa la Piatra Neamt am terminat Postliceala Sanitara “Carol Davila “ care mi–a dat dreptul sa lucrez ca asistent medical in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt.
Facultatea de Drept si Masterul in Drept European le-am facut in ideea ca voi gasi solutia prin care Romania poate deveni SIGURA, PROSPERA SI UNITA.
Un prim pas in acest proiect a fost implicarea ca voluntar în Asociația “Salvați Copii“ ca apoi să-mi doresc să parcurg cursurile de Formator SAMAS și cele de Manager Proiect, pentru a putea orgniza “SCOALA MAMEI“ – cursuri de consiliere pre si post natala pentru viitorii parinți.
Voi lupta ca în această țară să trăim DEMNI.

 Facebook

Zară Ioan-Ștefan

Ioan Stefan ZARA, 32 ani, de profesie inginer economist, Sibiu este orasul meu natal, conduc cu succes propria firma de mai bine de 10 ani, inca din perioada studentiei. Am absolvit facultatea si masterul in cadrul Facultatilor de Inginerie si Stiinte Economice si master in Stiinte Penale. In curs spre finalizare Facultatea de Drept si master in Administratie Publica Europeana, toate in cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.
Imi place sa lucrez cu oamenii, sunt mereu preocupat de viata comunitatii din care fac parte, inca din liceu m-am alaturat activitatiilor de volutariat precum: Crucea Rosie, AIESEC, dar si a clubului Rotaract pe care l-am si condus. In toti acesti ani am participat la peste 60 de proiecte sociale, la o parte dintre acestea fiind chiar initiator.
In calitate de canditat la alegerile europarlamentare pe listele Blocului Unității Naționale imi voi folosi toate cunostiintele pentru a reprezenta interesele romanilor, in special drepturile lor ca cetateani europeani cu drepturi egale, oriunde s-ar afla.
Voi promova Romania ca poarta de est a uniunii europene, fiindca avem obligatia de a pastra traditiile si frumusetiile locurilor, ospitalitatea romaneasca care face parte din patrimoniul cultural European fara substitutia identitatii nationale.
Avem o tara bogata cu oameni harnici, si imi doresc ca aceste bogatii si acesti oameni minunati sa ii putem pastra creandu-le oportunitati prin care sa isi permita un trai decent. Romania sa se ridice din nou la nivelul pentru care au muncit si au luptat stramosii nostri.
“In viata am muncit si voi lupta corect, bazandu-ma pe cuvantul dat, iar principiile mele sunt cele 5 valori care ma reprezinta: tinerete, cinste, harnicie, integritate si solidaritate”

 Facebook
Szabo Florentina-Mariana

Szabo Florentina-Mariana

Florentina are 41 de ani și locuiește în Timișoara. De 23 de ani activează în domeniul privat.
Ca si studii - Universitatea Eftimie Murgu Reșița - Administrație Publică (anul doi).
A făcut cursuri in domeniul contabilitate, marketing, relații cu publicul. A terminat cursul Management Parlamentar - Strategii Aplicate
“De ce BUN? Am ales Blocul Unității Naționale pentru că partidele istorice și-au arătat limitele.
Am venit pentru că văd în Blocul Unității Naționale un partid care respectă libertatea, un partid care vrea progres, un partid care poate reda românilor normalitatea.”

 Facebook
Veleat Ionel

Veleat Ionel

Are 38 de ani, 2 copii, cu o experienţă de 12 ani în Statul Major al Jandarmeriei Prahovene şi 4 ani în coordonarea proiectelor de sonde ale OMV Petrom, în prezent consilier juridic şi administratorul unei societăţi care are ca principal domeniu de activitate serviciile informatice, este preşedintele Filialei Prahova a Blocului Unităţii Naţionale şi preşedintele uneia dintre cele mai complexe organizaţii nonguvernamentale din Prahova – Asociaţia „De profesie, OM”
Luptă în principal pentru creşterea calităţii vieţii românilor, eliminarea dublului standard în cadrul Uniunii Europene, pentru transparenţă totală în administrarea tuturor fondurilor publice şi eradicarea corupţiei la toate nivelurile, eliminarea birocraţiei prin implementarea de aplicaţii informatice care să permită transferul rapid de date între instituţii, atragerea fondurilor nerambursabile de către antreprenorii români, protejarea dreptului de proprietate a locuinţei de domiciliu faţă de creditori, promovarea şi apărarea identităţii naţionale a românilor în Europa.
De asemenea îşi doreşte măsuri reale pentru crearea unui echilibru al nivelului de trai la nivelul întregii Uniuni Europene concretizat printr-un standard de viaţă calitativ, cu acces la servicii de învăţământ şi servicii medicale performante a tuturor cetăţenilor europeni, indiferent de vârstă sex sau naţie ori putere financiară, încurajarea activităţilor sportive, culturale şi artistice pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor Europei şi recompensarea performanţei, un salariu minim pe economie la nivelul UE, zâmbete pe chipurile bătrânilor din România, dar în special pe chipurile copiilor diagnosticaţi cu tulburări în dezvoltare, pentru care doreşte să creeze în România condiţii mai bune decât în celelalte state ale uniunii.
Totodată, reducerea infracţionalităţii prin investiţii în monitorizarea video în toate mediile publice, asigurarea de spaţii la standarde europene pentru situaţii de urgenţă, accesul tuturor europenilor la utilităţi minime atât de necesare unei vieţi decente (energie, apă potabilă, canalizare, gaze naturale) şi sporirea siguranţei traficului rutier şi feroviar în întreaga uniune prin construirea de căi ferate moderne şi sensuri giratorii simple sau suspendate în toate intersecţiile de pe drumurile naţionale sunt printre principalele obiective ale candidatului Veleat Ionel.

 Facebook
Obreja Cristian

Obreja Cristian

Cristian are 38 de ani, este inginer programator și s-a născut în Piatra Neamț. De 32 ani, locuiește în Brașov, împreună cu familia. A lucrat de când se știe în domeniul IT, iar acum câțiva ani și-a luat diploma pentru cursul de inteligență artificială de la Stanford.
Își dedică timpul liber familiei și pasiunilor, în special celui mic, căruia încearcă să-i insufle curiozitatea pentru astronomie, robotică, electronică și programare.
“BUN este după părerea mea singurul partid care ține cu adevărat la România. Am intrat în politică pentru că nu mai vreau să văd studenți care au trei facultați dar stau la coadă la somaj.
Am intrat în politică pentru că nu mai vreau să văd spaga data asistentei și pacienți fară medicamente vitale.
Am intrat în politică pentru că salariul unui medic rezident iesit cu nota 10 nu-i permite să aibe un trai decent.
Am intrat în politică pentru că pensia nu mai este sustenabilă pentru urmatoarea generație.
Vreau ca România să devină ce poate fi cu adevărat: o națiune mandră și puternică, să fie un loc în care fiecare cetățean să aibă egalitate de șanse, acces la o educație modernă, să aibă un transport în comun civilizat și locuri de muncă platite la adevarata lor valoare. Vreau ca statul Român să fie administrat într-un mod inteligent și eficient.”

 Facebook

Pentilescu Codrianu-Alexandru

Alexandru este un tânar pentru tineri!
Locuiește de 5 ani în București, dar vine dintr-o zonă despre care putem spune că este „Raiul Moldovei”, „Raiul României” mai exact. Din Suceava, din frumoasa Bucovină. De profesie, profesor, dar activează ca și consultant vânzări în cadrul companiei de mobilă cu nr. 1 din Republica Moldova.
S-a alăturat Blocului Unității Naționale cu convingerea că: „Speranța de bază a unui popor constă în educația corectă a tineretului său. Plecând de la această idee constat trista realitate că tinerii nu sunt reprezentați politic în România și că noi, tinerii avem și alte probleme față de temele cu care ne-am obișnuit în ultimul timp din partea celor care doresc să își salveze demnitatea schimbând legile justiției. Am hotărât să candidez la alegerile europarlamentare pentru că tinerii din întreaga Europă și tinerii români suportă consecințele crizelor financiare și economice create de un sistem corupt. Tineretul este izolat și nu li se oferă posibilitatea de a contribui la deciziile majore ale partidelor, excepție făcând tinerii care sunt potenți financiar și care au avut un loc asigurat în Parlament, iar tinerii onești și competenți care nu au această șansă rămân în umbră. Problemele sistemului educațional, infrastructura, lipsa locurilor de muncă și emigrarea tinerilor, sistemul medical etc. Am enumerat doar câteva dintre problemele cu care ne confruntăm noi la ora actuală în România, iar discuția poate fi mult mai amplă decât atât, dar despre toate acestea vom vorbi pe parcurs.
Scopul nostru, a Blocului Unității Naționale este de a susține tineretul, fapt pentru care am primit și eu susținerea pentru alegerile eruroparlamentare. De asemenea, îmi doresc ca și eu să susțin la rândul meu tinerii din România.
Sunt convins că avem nevoie ca noi, generația de tineret să ne făcem auziți și să schimbăm sistemul corupt care timp de 22 de ani a profitat de democrație în favoarea lui. E timpul nostru, al tinerilor onești, deștepți și competenți pentru ca România să prospere.
Nu ezita să te implici!
Schimbarea începe cu votul tău!”

 Facebook
Zară Lucian-Valerian

Zară Lucian-Valerian

Are 41 de ani, este necăsătorit, licențiat în Inginerie, masterand în științe penale și management industrial, lucrează de peste 20 ani atât în industria textilă românească precum și în agricultură. “Prin experiența managerială pe care o am, pot să promovez și să gestionez proiecte europene: în agricultură, în economie, în industrie și în construcția de drumuri naționale și autostrăzi de care România are atâta nevoie și la care este încă deficitară privind absorbția acestor fonduri europene.
În calitate de europarlamentar voi promova interesele cetățenilor europeni și în special ale cetățenilor români prin alinierea la standardele europene a salariilor, pensiilor, nivelului de trai și a dezvoltării economice a României în contextul dezvoltării că şi celelalte țări ale Uniunii.“

 Facebook
Plesu Sorin-Gheorghe-Dan

Plesu Sorin-Gheorghe-Dan

Este bine cunoscut faptul ca trebuie sa treaca aproximativ douazeci de ani, mai mult chiar de atata, pentru ca un copil sa se transforme intr-un adult matur, educat si instruit. Trebuie sa lasi in aplicare o lege a invatamantului, programe analitice si scolare peste 20 de ani, sa culegi rezultatele obtinute in practica, sa tragi concluzii. Acestea vor sta ulterior la baza intocmiri legii invatamantului, la stabilirea scopurilor si obiectivelor programelor analitice si scolare, la stabilirea si aplicarea celor mai bune masuri pentru perfectionarea invatamantului la toate nivelele.
Si totusi, in societatea noastra, post decembrista, in cei 30 de ani, s-au perindat zeci de ministri ai invatamantului, dintre care unii nu aveau cunostinte legate de proiectarea invatamantului, erau agramati, erau orice (politicieni, ingineri etc.) mai putin specialisti. Au fost transformate functii de specialitate din Ministerul Invatamantului in functii politice, in ideea de “recompensa” pentru prietenii si aliatii politici. Manuale scolare intocmite aiurea, avand la baza doar castigul autorilor, exigenta exagerata ori indulgenta totala, conditii de desfasurare a invatamantului total neadecvate au dus la prabusirea sistemului de invatamant Românesc.
Blocul Unitatii Nationale este de parere ca trebuie lasati sa-si faca treaba cei ce se pricep si nu o mana de diletanti. Se canta fals pe scena invatamantului Românesc!
Blocul Unitatii Nationale va cheama sa va alaturati celor ce militeaza pentru corectarea erorilor educationale.

 Facebook
Finica Adriana Gabriela

Finica Adriana Gabriela

Mă numesc Finica Adriana Gabriela,am 46 de ani, am 3 copii și locuiesc în Sibiu. De profesie sunt contabil primar și am absolvit Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune. Am o experiență de patru ani în domeniul bancar, iar în ultimă perioadă am reușit să pun pe picioare propria afacere în domeniul imobiliar și broker de credite. Am început această afacere tocmai în ideea de a ajuta cât mai mulți oameni, oferindu-le încredere și sprijin. Am mizat întotdeauna pe sinceritate și onestitate și continui pe același principiu, de aceea am ales partidul Blocul Unității Naționale.
Am ales partidul Blocul Unității Naționale, deoarece aici am simțit că pot face ceva folositor pentru țară, dar și pentru generațiile următoare.
Am ales partidul Blocul Unității Naționale, deoarece aș dori să nu mai văd oameni bolnavi care încearcă să se trateze în condiții mizere și medici cu trei facultăți, părăsind țara pentru un trai mai bun.
Am ales partidul Blocul Unității Naționale, pentru că vreau că munca tuturor să fie recompensată la adevărata ei valoare.
Dorința mea ar fi că oamenii să creadă în noi și în acest partid, să ne susțină și să ne fie alături, pentru că împreună putem schimba viitorul țării.

 Facebook

Stay connected